Alumínium redőny vásárlás? Szeretné megnyugtatni magát, hogy jó választás?

Akkor itt az 5 legnyomósabb indok az alumínium redőny mellett…

Egyre többen vásárolnak alumínium redőnyt ablakaikra nem csak hazánkban, hanem világszerte is. Utánanéztünk, mi állhat az alumínium redőnyök egyre növekvő népszerűségének hátterében. Kutakodásunk során pedig felszínre került 5 olyan dolog, amely valóban ellenállhatatlanná teszi az alumínium redőnyöket az árnyékolás területén.

Az elsőszámú indok: véd a nap káros sugarai ellen

Sokan nem tudják, de bizony az otthonunkban sem vagyunk teljesen biztonságban az UV-sugarak káros hatásaitól.

A bútorok, a falak mind-mind ki vannak téve a nap sugarainak. Ellenük azonban kiváló védelmet nyújt egy alumínium redőny, amely még időben visszaveri ezeket a káros sugarakat.

A második számú indok: szúnyogmentes övezet

Ott még nem tart a technika, hogy olyan redőnyök kerüljenek ki a gyárakból, amelytől a szúnyogok úgy rettegnek, mint egy elefánt az egértől, azonban egy alumínium redőny kiválóan kombinálható különböző szúnyoghálókkal. Az alumínium redőnyök tokját ugyanis úgy alakították ki, hogy oda kényelemesen beépíthető legyen egy szúnyogháló.

A harmadik számú indok: remek hő- és hangszigetelő

Érdemes kipróbálni, hogy télen mennyivel melegebbnek érezzük az egyébként ugyanúgy 26 fokra felfűtött lakást, ha az alumínium redőny le van húzva. Ennek oka, hogy bármennyire jó hőszigetelő az ablakunk, valamennyi meleget kienged. Azonban az alumínium redőny húz még egy védelmi vonalat a hő előtt. Nem mellékesen mindeközben remek hangszigetelő is, így földszinti lakásokban például kiváló választás.

A negyedik számú indok: addig bírja, mint egy óriásteknős

És nem is akárhogy, hanem kiváló formában. Egy redőnynél ugyanis mindig megvan a veszélye annak, hogy elkezd akadni, a redőnylécek eltörnek, elhajolnak, megsérülnek, kifakulnak. Az alumínium redőnylécek azonban a legextrémebb időjárási körülményekből is győztesen szállnak ki.

Az ötödik számú indok: véd a betörők ellen

Egy redőny a betörők ellen? Na, ne vicceljünk. Márpedig egy lehúzott alumínium redőny bizony a legprofibb betörők dolgát is megnehezíti. Ezért van az, hogy a betörők a legritkább esetben kezdenek olyan házzal, lakással, amelynek ablaka előtt alumínium redőny van. Túlságosan elnyújtaná a behatolás idejét, ami megnövelné a lebukás esélyét.

 

Címkék:

alumínium redőny, redőny