Árnyékoló vásárláskor ez az 5 dolog ne kerülje el a figyelmünket

Árnyékoló vásárlásakor legtöbbször egy dologra figyelünk: hogy a nap ne csináljon szaunát a lakásból, a retinánkat pedig ne égesse ki. Csakhogy egy árnyékoló egyéb csodákra is képes: például csökkenteni a fűtésdíjat.

1. A redőny mint árnyékoló: Ami még a fűtésdíjat is csökkenti

A redőnyök leírásán Ön is találkozhat majd egy apró u betűvel és mögötte egy számmal. Ez nem más, mint a hőátbocsátási tényező.

Ez az érték mutatja meg, hogy 1 mfelületen egységnyi idő alatt 1 K (vagy oC) különbség esetén hány W energia távozik. Ebből az következik, hogy minél kisebb az érték, az annál jobb nekünk, hiszen annál jobban hőszigetel a redőnyünk.

Így a téli hónapokban egy lehúzott redőny, mint árnyékoló sok-sok forintot képes megtakarítani. Azért ez nem hangzik rosszul.

alu-cov

2. Nézze meg az alumínium redőnyöket

Az alumínium redőnyöket ugyanis egy extrém vihar sem tudja legyőzni, emellett pedig időtálóbb árnyékoló, mint például fa társai. Az sem mellékes, hogy a betörők ellen is remek védelmet biztosít egy lehúzott alumínium redőny.

3. Motoros redőnyt válasszak vagy maradjak a kézi vezérlésnél?

Ezt Önnek kell eldöntenie, mely árnyékoló áll Önhöz közelebb. A hölgyek általában nem szeretik a nehéz redőnyöket le-fel húzkodni, így ők biztos örömmel fogadnák a motoros megoldást. Ráadásul már léteznek előre programozható redőnyhajtások, így akár egy különleges élménnyel is gazdagodhat családjávall: reggel, mikor felkel a nap, az árnyékoló redőny szép lassan felemelkedik. Bár kávét még nem tud főzni, de ez sem rossz tőle.

4. Ha motoros redőnyt választ, akkor lesz egy nagy motordob a háza falán?

Nem. A motoros redőnyök csőmotorral működnek, amelyek a redőny tengelyébe vannak beépítve. Azaz sem Ön, sem az otthona mellett elhaladók nem látnak belőle semmit. Hacsak azt nem, hogy magától működik a redőnye.

5. Figyeljünk a lamellákra is árnyékoló vásárlása esetén

Nézzük meg a redőny címkéjén, hogy 1 négyzetméterre mekkora súly jut. Minél magasabb ez a szám, annál több réteggel kezelték a felületét, így annyival tartósabb is lesz a redőnyünk. A 3,5 Kg/m2 már kiválóan kezelt lamellákat sejtet.

Címkék:

redőny, árnyékoló, árnyékoló vásárlás