Meghibásodott redőny? Az 5 leggyakoribb hiba ami előfordulhat...

Ami elromolhat, az el is romlik, mondta Murphy. Csak az nem mindegy, hogy mikor. Illetve, ha el is romlik, akkor hogyan javítsuk ki a hibát.

A redőnyökkel is bármikor előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák, ezért nem baj, ha tudjuk, mikor hívjunk szerelőt, és mikor orvosoljuk saját magunk a redőny meghibásodásokat.

Bajok a gurtnival

A gurtni nem acélból van, így idővel elkophat, majd el is szakadhat. Azonban, ha leengedéskor és felhúzáskor finoman bánunk vele, nem tépjük, nem rángatjuk, akkor egy jó gurtni több mint 10 évet is könnyedén kibír.

Akad a redőny

Ha a probléma nem egyedi, többször is visszatér, akkor mindenképp hívjunk szerelőt. Első alkalommal azonban még megpróbálhatunk finoman kézzel rásegíteni. Valaki bent hosszan kihúzza a gurtnit, másvalaki pedig óvatosan elkezdi kézzel lehúzni a redőnyt.

A redőny meg sem mozdul

Ilyenkor a redőnyautomata, valami miatt nem húzza a gurtnit. Ha gondoljuk, belenézhetünk, hátha felfedezzük a problémát, például, hogy a gurtni beakadt, felcsavarodott, de ha első ránézésre nem találunk semmit, akkor érdemes szakembert hívni.

Motoros automatikák problémái

Itt viszont nincs helye házi barkácsnak. Ha az automatika meghibásodott, akkor hívjunk szakembert, mert egy jóhiszemű szerelgetés keresztbe tehet a garanciánknak.

Amikor a lécek adják meg magukat

A redőnylécekkel kapcsolatban leggyakrabban idősebb redőnyöknél találunk problémát:

- megrepedeznek

- leszakadnak

- nem zárnak megfelelően

Legtöbbször ezeket a meghibásodásokat a lécek cseréjével lehet orvosolni. A léccseréhez pedig szintén szakember segítségére lesz szükségünk.

Címkék:

meghibásodott redőny, redőny